Masrafsız Kredi Veren Bankalar | Masrafsız Kredi Çekmek | 2019

Masrafsız kredi veren bankalar ile dosya giderine son. Kredi çekerken bankaların ekstra olarak almış oldukları gider isimi altındaki ödemeler, kredi çeken fertler için ekstra fiyat manasına geliyor. Bu fiyatlardan kurtulmak isteyen kişiler masrafsız kredi veren bankalar hangileri sizler için araştırdık. Hangi bankalardan masrafsız kredi alabilirim? sorusunun cevabını öğrenip daha düşük fiyatla borçlanabilirsiniz.

Bu Yazıda Neler Var?

Masrafsız Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Elbette masrafsız kredi veren bankalar var. Bunlara örnek; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İşBankası, INGBank, Akbank, TEB, Finansbank ve Şekerbank. Ancak bu bankalar kredi masrafı almadıkların da kredi faizlerini yükseltebilmektedir. Yani bir şekilde aslında siz yine masraf ödemiş fakat bunun farkına varmamış olabilirsiniz. Kredi çekmeden önce dosya masrafsız sunulan kredi faiz oranlarını mutlaka diğer kredi paketleri ile karşılaştırmanızda fayda var.

Masrafsız Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Daha da ilginç olanı siz dosya masrafından kurtulduğunuzu düşünürken daha yüksek bir ödemeye maruz kalabilirsiniz. Rakamlar ile örnek vermek gerekirse hatta bunu banka ismi vermeden şu an hazırda ki faiz oranları ile ele alalım. Şu anda reklamlarda da dönen bir bankanın masrafsız ihtiyaç kredisinde ki faiz oranı %1,54. Oysa masraflı olan kredide faiz oranı %1,12. Yani siz 10.000 TL kredi çektiğinizde sizden alınan 50 TL olacaktır. Ama masrafsız kredide geri ödenecek tutarda 200 TL fark ödeyeceksiniz. O nedenle Masrafsız Kredi Veren Bankalar 2019 yılında tercih edilirken diğer ürünlerine de mutlaka göz gezdirin.

Kredi Masrafı Ne Kadar?

Tüm bankalar tarafından binde 5 oranında uygulanan ve kredi çeken müşteriye çıkartılan bu masraf, kredi tahsis ücreti olarak da geçmektedir. 100.000 TL kredi çekmek istediğinizde banka sizden binde 5 oranında yani 500 TL dosya masrafı (kredi tahsis ücreti) kesecektir. Ayrıca, dosya masrafına ek BSMV ücreti de banka tarafından eklenerek bir masraf tutarı ortaya çıkar. Tüketiciler ise tüm bu masraflardan kurtulmak için Masrafsız Kredi Veren Bankalar hangileri ise oradan kredi alma yolunu seçerler ki bu gayet olumlu bir istektir. Zira zaten kredi çekerek bankaya para kazandıran müşteriye artı bir yük olmaktadır dosya masrafı ve bize kalırsa da haksız kazançtır. Fakat, dosya masrafından kaçmak isterken olması gerekenden yüksek faizlere maruz kalabilirsiniz. Biraz detaya inersek ne demek istediğimiz net şekilde ortaya çıkacaktır.

Masraflı – Masrafsız Kredi Karşılaştırması

Tabloda da görüldüğü gibi iki kredi arasında toplam geri ödemede 260 TL fark mevcut. Sigorta ve tahsis ücreti ise toplamda 200 TL yapıyor ve bu süreç boyunca sigorta güvencesi alınmış oluyor. Ancak masraflı kredi de sigorta ve tahsis ücreti olan 200 TL peşin ödenirken, masrafsız kredi de 260 TL fark aylık 7 TL olarak ödeniyor.

Masraflı - Masrafsız Kredi Karşılaştırması
Masraflı – Masrafsız Kredi Karşılaştırması

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir