Kadınlara Teşvik Kredisi Veren Bankalar 2019

Devlet her yıl iş kurmak isteyen kadınlara teşvik kredisi vermektedir ve kendi işinin patronu olmak isteyen kadınlar, kadınlara teşvik kredisi veren bankalar ile ilgili araştırma yaparak kredinin en uygun şartlarda kredinin nasıl alınacağını öğrenmek istemektedir. Teşvik kredileri KOSGEB üzerinden verilmektedir. KOSGEB kadınlara desteği işbirliği yaptığı bankalar aracılığı ile vermektedir. Verilen kredi iki yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli olarak verilmektedir. KOSGEB teşvik işlemlerini KGF (Kadın Garanti Fonu) ile sağladığı iş birliği çerçevesinde sürdürmektedir. Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan KGF, kadınların hibe ve kredi imkanlarına ulaşmasını sağlamaktadır. Kadınlara teşvik kredisi veren bankalar da bu imkana aracı olmaktadır. Ancak KOSGEB’in haricinde kadınlara TOBB ve TESK’in yanı sıra bazı kamu bankaları da kredi vermektedir. İş kurmak isteyen kadınlar devlet teşvikinden yararlanmak için bu kurumların yanı sıra kamu bankalarına başvurabilmektedir. KGF’nin kadın girişimcilere sunduğu kredin üst limiti, 130 bin TL’dir.

Bu Yazıda Neler Var?

Kadınlara Teşvik Kredisi Veren Bankalardan Nasıl Kredi Alınır?

KOSGEB’in sunduğu teşvik avantajından yararlanmak için KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılma koşulu vardır. Bunun yanı sıra İŞKUR ve KOSGEB’in düzenlenen KOSGEB kursuna katılma ve başarılı olma şartı da aranmaktadır. Bu kurs ücretsizdir. Kursa daha önce katılan ve sertifika alanların yeniden kursa katılma zorunluluğu yoktur. Kadın girişimcilere destek veren kurum ve kuruluşlar arasında yer alan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı; KOBİ niteliğindeki işletmelere destek vermektedir. İŞKUR; mesleki eğitimler ve eğitim programları düzenlemektedir.

KAGİDER; Kadın Girişimciler Derneği’dir. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı; kadınlara eğitim vermektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı; kaymakamlıklara bağlı olarak çalışmaktadır. Bunların yanı sıra kadınlara teşvik kredisi veren bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası, Kadın Girişimci Kredisi vermektedir. KGF ile işbirliği yapan Ziraat Bankası, düşük oranlı kredi vermektedir. Ziraat Bankası aynı samanda havale ve EFT işlemlerinde masraf almamaktadır. Banka ayrıca iş yeri alımlarında 96 aya kadar vade sunmaktadır. Ayrıca KOBİ kartının yıllık aidat ödemeden kullanma imkanı sunan banka, avantajlı sigorta hizmetlerinden de yararlandırmaktadır.

Kadınlara Teşvik Kredisine Nasıl Başvurulur?

Ziraat Bankası’nın kadınlara teşvik kredisine başvurmak için öncelikle internet bankacılığına üye olunmalı ve en az iki otomatik fatura ödeme talimatı verilmelidir. Sonrasında Ziraat Bankası’nın kartı olan KOBİ kart alınmalıdır. Bu iki koşulun yerine getirilmesi ile 60 aya varan vadelerle sıfır faizli kredi alınabilmektedir. Kredi başvurusu, Ziraat Bankası’nın şubelerinden yapılmaktadır. Kadınlara teşvik kredisi veren bankalar arasında önemli bir yeri olan Ziraat Bankası’na başvuru yapılırken gelir belgesi, nüfus cüzdanı ve fotokopisi, başvuru formu ve bankanın istediği belgeler hazırlanmalıdır. Belgelerin tamamlanması ve tüm şartların yerine gelmesi durumunda banka teşvik kredisi vermektedir. Kadınlara teşvik veren bankalar arasında yer alan QNB Finansbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 50 milyon Euro kaynak almıştır ve bu kaynağı kadın girişimcilere teminat şartı olmadan kredi olarak vermektedir.

Kadınlara Teşvik Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Vakıfbank da kadın girişimcilere kredi destek paketi vermektedir. Banka, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 30 milyon dolarlık fon temin etmiştir ve 84 aya ulaşan geri ödeme alternatifi ile girişimcilere kredi vermektedir. Başvuru yapacak olan kadınların 250 kişiden az tam zamanlı olarak personel çalıştırması, işletmenin yıllık gelirinin 50 milyon Euro’dan az olması ya da bilanço büyüklüğünün 43 milyon Euroyu aşmaması, Türkiye sınırları içinde çalışması koşulu aranmaktadır. İş bankası da kadınlara teşvik kredisi veren bankalar arasındadır. İş kurmak ya da iş büyütmek için iş bankasından kredi alınırken kadın ortağın hissesinin en az yüzde 51 olma şartının yerine getirilmesi gereklidir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir